5 čudovitih grških otokov

Če smo vas morda ravno ujeli v trenutku, ko oklevate, ali bi letošnji dopust preživeli na katerem od grških otokov ali raje kje drugje, potem je ravno prav, da vas do konca navdušimo za obisk čudovitih otokov Mediterana.

V današnjem prispevku vam bomo zaupali kar 7 razlogov, zakaj so počitnice na grškem otoku lahko odlična in koristna izbira. Vsi navedeni razlogi so tudi skupni imenovalec petim najbolj priljubljenim otokom, ki vam jih bomo prav tako na kratko predstavili.

7 razlogov, zakaj bi morali obiskati grški otok

1. Nepozabni razgledi: Grčija je pogosto označena kot zelo fotogenično območje. Verjetno si je tak sloves zaslužila tudi zaradi božanskih razgledov, ki so značilni zlasti za njen otoški del.

2. Čudovite plaže: Poleg ličnih in ljubkih belih cerkvic na vrhu pečin, azurno modrega neba in zavitih uličic ter še drugih božanskih značilnosti, vam grški otoki ponujajo še izjemno lepe plaže.

Plaža Myrtos Beach na Kefaloniji
Priljubljena plaža Myrtos Beach na Kefaloniji.

3. Vrhunska vina: Poznavalci vin bi se zagotovo strinjali z našo trditvijo, da na tem koncu sveta lahko najdete najboljše vrste vin na svetu. Ko boste uživali v Grčiji, si privoščite lokalno grško vino, ki je še posebej kakovostno.

4. Poceni čarterski leti: Ko se odločate, kje boste preživeli svoje počitnice, ste prav zagotovo osredotočeni tudi na ceno. Namesto dolgih in utrujajočih potovanj s trajektom si raje omislite udoben in hiter čarterski let. Že danes si lahko rezervirate zelo ugodne lete v Grčijo, ki so vedno na razpolago.

5. Okusna hrana: V Grčiji ne boste nikoli ostali lačni, ne glede na to, kakšne so vaše navade v prehranjevanju. V grški kulinariki prevladujejo kozje in ovčje meso, ribe, sir, oljčno olje ter razne začimbe. Privoščite si lahko giros, tzatziki, feta sir, grško solato ter številne druge okusne jedi, ki so značilne predvsem za ta del sveta.

6. Podnebje za vsak okus: Za celotno Grčijo velja, da je večino leta vroča, sončna in brez oblačka. Grško podnebje je torej odlična izbira, če si želite pregreti svoje premražene kosti.

7. Zgodovina, ki očara: Grčija se ponaša z vzdevkom zibelka zahodne civilizacije. Mogočni ostanki starodavnih grških zgradb vas bodo povsem prevzeli, četudi niste ljubitelji zgodovine.

5 najbolj priljubljenih grških otokov

Vse, kar smo vam zaupali do sedaj in še več, velja za vseh 5 najbolj priljubljenih grških otokov, ki vam jih bomo na kratko, toda na zanimiv način predstavili v nadaljevanju. To so Santorini, Kefalonija, Zakintos, Lefkas in Kreta. Za vsakega posebej vam bomo navedli značilnost, ki je ne najdete nikjer drugje na svetu.

1. Santorini – otok najlepših sončnih zahodov na svetu

Otrok Santorini, ki se ponaša s številnimi posebnostmi, je zagotovo najbolj slaven po izjemno lepih sončnih zahodih. Če želite skupaj s svojimi najbližjimi doživeti najlepšega med najlepšimi, obiščite vasico Oio in počakajte na primerno večerno uro.

Santorini
Santorini je pravi raj za zaljubljence.

2. Kefalonija – najlepši grški otok po mnenju mnogih obiskovalcev

Kefalonija je največji otok Jonskega otočja, ki očara že v prvem trenutku, ko stopite nanj. Po mnenju številnih obiskovalcev je to najlepši otok v Grčiji. Otok Kefalonija je kot nalašč za vse, ki ste željni raziskovanja.

3. Zakintos – odličen prostor za odkrivanje pristnih grških vasi

Če ste rojeni raziskovalci in na počitnicah ne želite samo lenariti, potem vam vsekakor priporočamo grški otok Zakintos. Ta velja za odličen prostor za odkrivanje pristnih grških vasi, prav tako tudi grške kulinarike. Na njej bodo uživali vsi tisti, ki obožujejo ogromne peščene plaže. Tu boste našli tudi velike želve karete.

4. Lefkas – otok za kajtarje in surferje

Če se radi ukvarjate s športom, potem je otok Lefkas za vas odlična izbira. Na njem je kar nekaj plaž, ki so idealne za športne navdušence. Zaradi stalnega vetra na določenih področjih je otok super destinacija za kajtarje in surferje.

5. Kreta – pravljični otok, ki se v poletnih mesecih utaplja

Kreta je največji in tudi najbolj naseljen grški otok. Poleti ga zaradi številnih naravnih lepot, antičnih ruševin in drugih znamenitosti obišče toliko ljudi, da se celo nekoliko utaplja. Vznemirljivo, se vam ne zdi?

Comments are closed.