Kaj vse lahko počnete na turistični kmetiji?

Turistične kmetije so v zadnjem času velikokrat na »radarju« mnogih, ki si zaželijo krajšega oddiha in sprostitve ali celo kot način preživljanja letnega dopusta. Za tovrstne kmetije je znano, da se navadno nahajajo v bližini zanimivih turističnih lokacij ali pa so same postale prav to.

Zeleno okolje, gozdovi, hribi, dobra domača hrana in pijača. Vse to je tisto, na kar človek najprej pomisli, ko sliši za turistično kmetijo. Če ste se doslej morda otepali ideje, da bi na ta način preživeli svoj dopust, si boste nemara premislili, ko boste prebrali ta članek do konca.

Aktivnosti odvisne od lokacije in ponudbe

Če želite svoj dopust preživeti aktivno, v naravi, morda na kolesu, ob raziskovanju čudovite pokrajine, boste verjetno izbirali med turističnimi kmetijami, kjer boste lahko združili vse tisto, kar vas veseli. Navadno so vse tovrstne kmetije locirane nekje sredi prelepe narave z izhodnimi točkami do kakšnih znamenitosti, jezer, kolesarskih in pohodnih poti.

Če vas vleče v gore, boste pogledali po ponudbi v tej smeri, spet druge zanima morda Kras s svojimi dobrotami (pršut, vino), tretje pa morda prelepa slovenska jezera. Za vsak okus se bo našla prava lokacija in brez dvoma vam bodo imeli povsod za ponuditi svoje domače specialitete.

Otrokom ne bo dolgčas

Ker se v kmečkem turizmu ljudje še kako zavedajo tudi pomembnosti animacije za najmlajše, ne bo manjkal niti ta del. Družine z otroki bodo zlahka našle pravo ponudbo zase, ki bo navdušila tako starše kot njihove otroke. Še posebej otroci, ki živijo v mestu, bodo zagotovo nadvse navdušeni nad domačimi živalmi, ob spoznavanju kmečkih opravil, brezskrbnem tekanju po naravi brez skrbi, da bi morali spremljati promet in drugo.

In zakaj ne bi morda s seboj vzeli ribiške palice in naučili ribariti svojega otroka. Na ta način bo poskrbljeno tudi za nekaj dodatnih učnih uric, ki bodo minile ob krasni zabavi, na koncu pa se bo vse skupaj odrazilo tudi na žaru in krožniku. Nič ni lepšega, ko sam poskrbiš za svoje kosilo ali večerjo.

Kaj lahko počnemo na turistični kmetiji?

Kot že rečeno, marsikaj. Odvisno seveda od lokacije in ponudbe, a vsekakor lahko pred iskanjem ustrezne kmetije za vas in družino razmislite o naslednjih dejavnostih, ki bodo popestrile dogajanje na vašem dopustu:

  • Uživanje in polnjenje baterij v mirnem okolju, v objemu zelenih gozdov.
  • Kulinarika.
  • Izleti v hribe, pohodništvo.
  • Kolesarjenje in raziskovanje.
  • Kopanje v jezerih in rekah.
  • Ribolov.
  • Veslanje.
  • Obiskovanje in raziskovanje turističnih znamenitosti v bližini.
  • Spoznavanje čebelarstva, domačih živali, kmečkih opravil, pridelave različnih dobrot, vinarstva, …

Ne glede na to, za katero vrsto preživljanja prostega časa se navdušujete, vam ob obisku turistične kmetije nikakor ne bo dolgčas. Domov boste odšli z lepimi občutki in spomini ter z obljubo, da se zagotovo še vrnete. Kdo ve, morda pa naslednjič obiščete katero drugo.

Comments are closed.