Otok Pag je najboljša izbira, ki navduši vso družino

Se tudi vi vsako poletje odpravite na počitnikovanje na Hrvaško? Otoki Hvar, Brač, Krk, Korčula, Rab in še množica drugih so pravi poletni raj, a marsikomu je najbolj všeč prav otok Pag. Zakaj? Zato, ker ponuja vsega po malem in tako poskrbi, da je zadovoljna vsa družina – tako odrasli kot najstniki in najmlajši. Vas zanima, kaj vse lahko na Pagu počnete?

Otok Pag za prijetno dopustniško uživanje

Na otok Pag pride večina turistov zaradi njegovih lepih plaž in izjemno čistega morja, torej zaradi ležanja na plaži in osvežitve med valovi. Uradnih plaž je cela množica, tako da se lahko vsak dan kopate kje drugje, sicer pa se lahko otok Pag pohvali tudi z mnogimi bolj skritimi zalivčki in majhnimi plažami, kjer boste uživali tako kot v starih časih. Brez restavracije na plaži in brez plastičnih ležalnikov s senčnikom, samo s hladilno torbo.

Pag
Pag, hrvaški otok v srednjem Jadranu, slovi po čudovitih prodnatih, kamnitih in peščenih plažah.

Če imate radi užitke na plaži v bolj sodobni obliki, pa je vsekakor bolje, da obiščete katero od večjih plaž. Tam vam bo vedno na voljo osvežitev v obliki hladne pijače ali sladoleda, brez težav boste prišli do prigrizkov, plavanju pa lahko dodate tudi adrenalinske vodne športe. Otok Pag je namreč eden turistično najbolj razvitih otokov na Hrvaškem, zato imajo tam veliko prakse s tem, kako ustreči gostom. Tudi tako, da se lahko na plaži zabavajo na sodoben način, torej s smučanjem na vodi, vožnjo skuterja, vožnjo na banani ali letenjem s padalom.

Od tradicije do plesnih subkultur

Če želite klasičen dopust, potem je v to gotovo vključen tudi večerni sprehod skozi mesto z ogledom jadrnic in ribiških čolnov na privezih, pol urice na otroških igralih v parku … Otok Pag pa ni nujno tako klasičen, saj za mlade in mlade po duši nudi tudi divje zabave. Otok je namreč znan tudi po plaži Zrče, kjer se vsako leto odvijajo zabave ob elektronski glasbi, na katere prihajajo mladi iz cele Evrope in še bolj oddaljenih kotičkov sveta. Če kaj za otok Pag ne drži, potem gotovo ne to, da je na njem dolgčas.

Kaj bi jedli?

Školjke - dagnjeNa morju se običajno odločimo za morsko hrano, in otok Pag vam to na vsakem koraku ponuja v restavracijah, prav tako pa lahko ribe in morske sadeže kupite sami v ribarnici. Še zlasti, če ste nastanjeni v kampu, je to odlična rešitev, saj si lahko pripravite ribe kar na žaru. Poleg tega ne bo odveč, če kupite tudi kakšno steklenico domačega belega vina, ki v vročih poletnih dneh gotovo prija. Če se boste odločili, da si otok Pag ogledate iz več zornih kotov in obiščete tudi manjše vasice, pa vam bodo domačini ponudili še nekaj okusnih domačih jedi: paški pršut, paški sir in olive. Otok Pag je v svojem severnem delu poraščen z nasadi oljk, zato ni pri njih z olivami ali oljčnim oljem nikoli težav.

Comments are closed.