Zakaj izbrati strešni šotor blagovne znamke Thule?

Če ste tudi sami eden tistih, ki imajo radi potovanja v neznano in kampiranje v neokrnjeni naravi, boste veseli informacije, ki vam lahko močno olajša vaše avanture. Izkušnjo kampiranja pod svobodnim soncem lahko sedaj dvignete na povsem drugo raven.

V resnici boste šotor dvignili od tal, saj bo postavljen kar na strehi vašega avtomobila, kjer ga boste na cilj tudi pripeljali. Strešni šotori Thule bodo spremenili vaše dojemanje bivanja na poti, saj boste po novem lahko šotor postavili ali pospravili v manj kot minuti kar sami.

Brez komplikacij s postavljanjem

Pozabite na stresne trenutke po prihodu v kamp, ko ste morali najprej postaviti šotor in je šlo vedno kaj narobe ali pa je manjkal kak ključni del. S strešnim šotorom se vam tega ne bo več treba bati. Modeli s trdo lupino namreč omogočajo tudi, da tja shranite precej reči, zato vas bo vse počakalo na pravem mestu.

Strešni šotor Thule Tepui Explorer Kukenam 3
Thule Tepui Explorer Kukenam 3 — Extreme Vital

Na cilju bo treba le še odpeti pokrov in počakati, da se strešni šotor dobesedno postavi kar sam od sebe. Nekaj malega dela več bo z različico, ki je opremljena z mehko streho, a tudi tam razen nekaj teleskopskih palic in par vrvic ne bo treba. Enako enostavno pa boste pred odhodom šotor tudi pospravili.

Sami ali v dvoje?

Ob misli na strešni šotor seveda najprej pomislimo, ali bo dovolj prostora vsaj za dva. Resnica pa je takšna, da lahko v takšnem šotoru, odvisno od velikosti, prespi tudi do 6 oseb. Seveda je udobje bivanja odvisno od velikosti oseb in zahtev, a vendarle, strešni šotor je precej prostoren.

Pred nakupom se je seveda treba pozanimati o natančnih dimenzijah in nato dobro razmisliti, kateri model izbrati, da bo ustrezal vašim potrebam. Pod črto pa lahko rečemo, da boste na ta način odslej potovali še bolj svobodno in brez skrbi.

Konec skrbi zaradi slabega vremena

Tisti, ki ste že kdaj bivali v šotoru, se zagotovo spomnite kakšne prigode z dežjem in obžalovanjem, da prej okoli šotora niste izkopali jarkov za odvajanje vode. Pri strešnem šotoru se vam tega seveda ne bo treba bati. Prav tako pa so vsi materiali, iz katerih je izdelan, v popolnosti nepremočljivi.

Zaradi oddaljenosti od tal se vam ne bo treba bati niti kakšnih nočnih vsiljivcev, ki se v naravi radi potikajo naokoli. Malce bolj previdno bo treba sredi noči lesti iz šotora, če bo treba na stranišče, sicer pa gre za način bivanja, ki vas bo navdušil.

Bo v strešnem šotoru sploh kaj udobja?

Strešni šotori so lahko presenetljivo udobni, v vsakem pa boste ob nakupu prejeli tudi ustrezno podlago za ležišče. Če vam morda trdota ne bi ustrezala, se pozanimajte o možnosti zamenjave, sicer pa lahko ležišče kasneje dodelate tudi po svoje. Vsekakor pa bo tako konec spanja na hladni podlagi.

Ko je govora o udobju, velja dodati, da so bolj udobni strešni šotori, ki imajo trdo streho. So tudi manj občutljivi in glasni ob slabšem vremenu kot izpeljanke z mehko streho, čeprav vam v nobenem primeru ne bo treba skrbeti, da bi vas namočilo.

Glede nakupa še vedno niste prepričani?

Seveda je težko kar takole “iz prve” kupiti strešni šotor, ki ima tudi svojo ceno. Uporabniki bodo znali povedati, da so zagotovo vredni svojega denarja, kljub temu pa je morda za vas lahko dobra ideja tudi izposoja. Na ta način se boste bolje spoznali s strešnim šotorom v praksi.

Strešni šotor Thule Tepui Foothill
Thule Tepui Foothill — Extreme Vital

To vam bo v veliko pomoč kasneje, ko se boste odločali za nakup, saj boste natanko vedeli, kaj želite. Vam je dovolj takšen šotor, potrebujete večjega, morda s takšno ali drugačno streho? Zagotovo pa je izposoja strešnega šotora odlična tudi za tiste, ki sicer radi taborijo, a tega ne počno pogosto.

Comments are closed.