Zdravstveno zavarovanje za tujino

Se odpravljate v tujino? Potem velja poskrbeti tudi za zdravstveno zavarovanje, ki bo krilo stroške zdravljenja v primeru, da bi prišlo do bolezni ali poškodbe. Res je sicer, da je oboje zadnje, česar bi si želeli na poti po tujih deželah, vendar pravijo, da je previdnost mati modrosti. Zagotoviti si zavarovanje za tujino »za vsak slučaj«, četudi ga potem (na srečo) ne bomo potrebovali, je zagotovo veliko bolje kot tvegati, da smo ob poškodbi brez zavarovanja.

Kdaj je potrebno zavarovanje za tujino?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanjaVečina ljudi pred potjo v tujino, ki je zgolj enodnevna ali krajša, na primer službena pot za nekaj dni, poskrbi za izdelavo tako imenovane evropske kartice, s katero si zagotovimo osnovno zdravljenje oziroma brezplačen obisk zdravnika. Seveda je treba vedeti, da evropska kartica zdravstvenega zavarovanja žal ne krije vsega in prav tako ne omogoča uporabe povsod, saj je omejena na evropski prostor. Če se odpravimo na sestanek ali po nakupih v sosednjo državo, se vseeno lahko zanesemo, da nam bo omogočila zdravstveno oskrbo v primeru, da bi na primer na poti prišlo do prometne nezgode ali do bolezni, vendar gre zgolj za osnovno zdravljenje.

Kadar se odpravljamo v tujino za dlje časa, pa naj gre za dopust, na katerem bomo en teden, ali morda za potovanje, na katerem bomo cel mesec ali še več, pa je dobro skleniti zavarovanje za tujino še dodatno. Kadar greste v bolj oddaljene dežele, ki jih evropska kartica ne pokriva, je to pravzaprav nujno. Zdravstveno zavarovanje velja skleniti minimalno za čas, ko bomo v tujini, če smo zunaj domovine pogosteje, pa je vsekakor še bolj ugodno, če ga sklenemo za daljše časovno obdobje, morda celo kar tako imenovano družinsko zavarovanje. Tako bomo lahko prepričani, da bodo kriti stroški zdravljenja tako v primeru, da na primer v tujini zbolimo, kot tudi če se na primer kateri od otrok poškoduje. In verjemite, da nezgode na dopustu in na potovanjih niso redke. Ker se na dopustu pogosto odločamo za zanimive aktivnosti, lahko hitro pride do kakšnega padca, ki ima lahko za posledico tudi izvin, zlom ali še kaj resnejšega.

Zavarovanje za tujino
Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS.

Že razmišljate o tem, kaj vse nevarnega morda sami počnete na dopustu v tujini? Ne tako hitro … Preden sklenete zavarovanje za tujino, preverite, kaj to krije in česa ne. Za nekatere aktivnosti je namreč potrebno prav posebno zdravstveno in morda tudi nezgodno zavarovanje, saj veljajo za nekoliko bolj tvegane. Skratka, preden vplačate zdravstveno zavarovanje za tujino, preberite tudi drobni tisk, da boste vnaprej vedeli, kakšne so vaše pravice in dolžnosti, ki iz njega izhajajo.

Comments are closed.